28. mars 2013

ny- ålesund

I forbindelse med TV- aksjonen i høst, var det auksjon her i Longyearbyen. Èn av "gjenstandene" som ble auksjonert bort, var en tur til Ny- Ålesund for 14 personer. Jeg kjøpte meg inn som èn av deltakerne, og tirsdag var det klart til avreise - sammen med 10 fastboende fra Longyearbyen, og 3 personer som kom opp fra fastlandet for å være med på turen.

Ready for take off to Ny- Ålesund.

Bye- bye, Longyear :)


A glacier seen from above...
 I Ny- Ålesund var det Kings Bay- direktøren som kom og henta oss på flyplassen og kjørte oss til hotellet. Så hadde vi litt tid til å se oss litt rundt, og handle litt på butikken, før vi møttes til middag i "Amundsenvillaen"/ direktørboligen. Her ble det servert en tre- retters middag, og kaffe avec.



The worlds northernmost postoffice

Lovely wiev

Amundsenvillaen

Veggmaleri i Amundsenvillaen.
Ble laget ca 1935, og kom til syne igjen da
villaen ble pusset opp i 2010.

Painting in Amundsenvillaen


Påskedekket middagsbord

Utsikten fra middagsbordet
Can't complain on the wiev

Etter middagen, gikk ferden tilbake til hotellet. Jeg har noen bekjente i Ny- Ålesund, så jeg gikk på besøk til dem... Så fikk de andre i turfølget ta seg av festen :)

På onsdagen var det opp og spise frokost (alle måltid inntas i messa i Ny- Ålesund) før det var foredrag om Ny- Ålesund på MarinLab'en. Det begynte å bli litt dårlig vær, så etter foredraget var det bare å pakke i full fart - for flyet fra Longyearbyen måtte komme litt tidligere. Men så ble det litt utsatt pga litt dårligere vær... Mens vi venta på neste beskjed, holdt jeg og Sylvi Trine med selskap. Men - det var for dårlig vær i Longyearbyen. Nytt forsøk neste dag...

Train in Ny- Ålesund

I og med at det ikke gikk fly, så er det bare å sette seg ned, ta en kjeks og en kopp kaffe - og ta livet med ro. Lunchen som ble avlyst, ble nå satt inn igjen på programmet. Og middag - og frokost neste dag. Vi led ikke noen nød, men det var noen av de som var med som hadde lagt andre planer for påskedagene... Jaja, sånn er det her oppe. Jeg ble med på verkstedet for å lage et drag til Henning sin treslede, og var med Sylvi på "Strikk&drikk" om kvelden.





Skjærtorsdag var det helt andre vindforhold, og Lufttransport sin Dornier 228NG kunne komme oppover og henta oss tilbake til Longyearbyen - i et nydelig flyvær :)


 
Ønsker dere en GOD PÅSKE! Wish you all a HAPPY EASTER!

1 kommentar:

  1. Snør her i dag! Verfast i snøkava her på øya også!!! :)

    T & T

    SvarSlett