31. mars 2015

villa gjennomtrekk

I helga skulle vi på hyttetur. Kjøre snøscooter for å komme oss bort fra byen. Noe vi såg veldig fram til. Men; på fredag før vi skulle kjøre, så fikk T problemer med scooteren sin - så turen ble utsatt til lørdag.


På lørdag var vi tidlig oppe. Pakket slede og scooter (mat og drikke for flere uker! Skulle jo være borte ei natt - eller to...) og var klar til å sette kurs mot Vindodden. Da forsvant det fine været som hadde vært her - og sikten forsvant. Når man ikke ser noe, og GPS'en ikke har oppdatert kjørerute - da blir man hjemme...


Men; vi var jo klare for en tur, så vi hekta fra sledene og kjørte innover Adventdalen mot jernsengene - eller "Villa Gjennomtrekk" som det så fint heter. Et lite 'landemerke' i terrenget, ca 1,5 mil fra Longyearbyen. Sengene er godt festa i grunnen - det samme er ovnen. Og hva mere enn et par senger og en ovn trenger man for å ha det koselig??


Villa Gjennomtrekk



Det var dårlig sikt - og såkalt whiteout, så vi var fornøyde med den lille turen - og også fornøyd med at vi ikke la ut på langtur når vi ikke har vært på Vindodden tidligere i år.


Staselig ovn, må vite!



Den blå himmelen med skinnende sol glimret med sitt fravær - men det er da mulig å gjøre ablegøyer fordiom! Og med hjelm på, så er det ikke alltid man ser hvem som er på bildet, heller ;)


Ute og leker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar