22. oktober 2012

barentsburg

Søndag 21 oktober gikk turen til Barentsburg, et russisk gruvesamfunn ytterst i Isfjorden, noen mil sør for Longyearbyen. Vi som spiller i Longyearbyen Storband var invitert til våre russiske naboer for å holde en konsert. Sysselmannen spanderte skyss for oss med tjenestefartøyet MS Nordsyssel. I tillegg til Storbandet var det også noen med fra sysselmannskontoret - totalt var vi ca 35 personer fra Longyearbyen som reiste på dagstur.

Det var flatt hav - og både bygninger og fjell speila seg i vannet. På tur til Barentsburg var det lyst - og med snøen som hadde kommet i løpet av natta viste Spitsbergen seg fra sin beste side :)

Sjøområdet i Longyearbyen


Sunday 21st of october the Big Band in Longyearbyen went  to Barentsburg, an russian settlement just a few mile from Longyearbyen. We went by boat, and it was nice weather.

Barentsburg

 I og med at det ikke er mer enn 50km med veier i Longyearbyen, må vi reise til Barentsburg med båt på sommeren og høsten. Når vinteren kommer, så er det snøscooter som gjelder som framkomstmiddel.

Velkomstkommiteen på kaia.
 
Konserten var annonsert

The Culture House in Barentsburg.

Inside the Cultural House


Deler av Longyearbyen Storband

Spitzbergen Schnapskapelle -
some of the members of the Big Band.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar